IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
09:00 | 10 юли 2023
Обновен: 01:06 | 4 май 2024

Бомбардираха с камъни влак край Провадия

Машинистът е ранен, композицията е закъсняла с 3 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Бомбардираха с камъни влак край Провадия

Хвърлени камъни по влак в движение край Провадия са счупили челното стъкло на кабината на локомотива и са ранили машиниста, съобщават от БДЖ.

Той е получил наранявания в рамото, като е засегнато и окото му.  Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали, като се извършват необходимите следствени действия за установяване на извършителите, съобщава bTV. 

Заради инцидента влакът от Варна за Враца се движеше с над три часа закъснение. Пътниците са получили вода в гара Шумен.

„Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, са човешкият живот и здраве“, подчертават от компанията.

Коментари

Чепа ( преди 9 месеца )
Индийците хвърлят камъни за забавление
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна