IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:27 | 11 юни 2015
Обновен: 03:03 | 2 май 2024

Автоджамбазин влиза в затвора

Споразумя се с прокуратурата

По материала работи: Златина Добрева
Автоджамбазин влиза в затвора

Автоджамбазин със сериозно криминално и съдебно досие получи поредната си ефективна присъда, след като подписа споразумение с прокуратурата. Последната му присъда е за това, че откраднал и зарязал колата на бившата си приятелка.

 

Престъплението е извършено на 14 септември 2012 г. Това, че 37-годишният Марин Николов нямал шофьорска книжка, не го спирало да кара. Той направил дубликат от ключовете за колата на бившата си изгора, с която месеци преди това живеели на семейни начала. Вечерта на 13 срещу 14 септември 2012 г., докато жената била на работа нощна смяна, Марин забелязал реното паркирано и веднага решил да си отмъсти. Подкарал го със своите ключове, разходил се из Варна, като около 2 часа, движейки се по бул. „Владислав“ от автогарата към центъра, изгубил контрол над колата и се блъснал в еластичната ограда, разделяща двете платна за движение. От удара колата се деформирала в предната лява част. Мъжът изскочил от возилото и побягнал, но мобилният му телефон останал в блъснатата кола.

 

Николов е осъждан няколко пъти и има налагани ефективни наказания за тежки умишлени престъпления. За конкретното деяние, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд му наложи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в условията на затвор. Съдебният акт е окончателен.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна