IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
10:00 | 21 юли 2023
Обновен: 03:04 | 2 май 2024

Разбиха банда, търгувала с луксозни автомобили

Обиски имаше и във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Разбиха банда, търгувала с луксозни автомобили

Скъпите лимузини, за които се смята, че престъпната група от автотърговци не е внасяла ДДС

Организирана престъпна група, търгувала с луксозни автомобили, е разкрита при разследване на Европейската прокуратура, съобщиха от службата, ръководена от Лаура Кьовеши.

Бандата действала в няколко държави от Европейския съюз от 2018 г. Нанесени са щети на бюджета на ЕС от около 11 млн. евро, тъй като за лимузините не е било плащано ДДС. През ръцете на измамниците за последните 5 години са минали над 200 скъпи коли, смятат разследващите.

В Париж е имало обиски през юни, проведени с помощта на френската Служба за финасови съдебни разследвания. Във вторник и сряда тази седмица агенти на ГДБОП и следователи от Националната следствена служба са претърсили обекти в София, Варна и търновското село Виноград. Иззети са документи, фактури, злато и 73 000 евро в брой.

Към момента не се съобщава за задържани членове на престъпната група или повдигнати обвинения. Не е ясно дали евентуално дело ще бъде водено пред съдилищата у нас или във Франция.

Европейската прокуратура е независима от местните правоохранителни органи и работи по разследването, наказателното преследване и осъждането на престъпления срещу финансовите интереси на ЕС, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна