IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:20 | 24 август 2023
Обновен: 10:23 | 2 май 2024

За 3 дни варненската полиция разкри трета наркооранжерия (Снимки)

Това е станало при претърсване в триетажна къща в с. Приселци

По материала работи: Ставри Таргов
За 3 дни варненската полиция разкри трета наркооранжерия (Снимки)

Помещения за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха криминалисти от ОДМВР - Варна. В рамките на спецоперация, реализирана вчера, било извършено претърсване в триетажна къща в с. Приселци.

Там служителите на реда попаднали на специално изградена и оборудвана с необходимата техника оранжерия. В имота са намерени и иззети над 500 растения от рода на конопа, с различна височина и стадий на растеж - от разсади до готова „продукция“.

Отглежданата трева е била разположена по протежението на цялата къща, като в допълнение имало и около 2, 243 кг суха маса.

Установен и задържан е мъж на 34–годишна възраст, без криминалистични прояви до момента. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

Припомняме, че преди два дни криминалистите разкриха друга оранжерия в същото населено място, както и още една в с. Долище. Общото количество иззети растения е около 1 000 броя, което според експерти надминава стойността от 300 000 лева на наркопазара.

Коментари

Новини Варна