IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
15:40 | 14 септември 2023
Обновен: 05:54 | 15 май 2024

Разкриха 2 високотехнологични наркооранжерии в „Чайка“ и „Трошево“

Задържани са двама души

По материала работи: Ставри Таргов
Разкриха 2 високотехнологични наркооранжерии в „Чайка“ и „Трошево“

Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера от криминалисти на ОДМВР - Варна. В рамките й са извършени процесуално-следствени действия в два апартамента - в жк „Чайка“ и жк „Трошево“. 

На адресите са открити две оранжерии със засети общо 240 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на растеж. Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи.

Задържани са двамата наематели на жилищата – 36-годишен рецидивист и 35-годишен,  които по първоначални данни са отглеждали растенията, работи се и по изясняване на участието им в разпространение на наркотични вещества.

По случаите са образувани досъдебни производства, разследването по които продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Коментари

Боби ( преди 7 месеца )
Съсипват живота на хората за една безобидна трева. Далеч по-добър вариант от алкохола. В сума държави спряха да се занимават с такива глупости, че и пари почнаха да правят.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна