IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:39 | 17 юни 2015
Обновен: 16:27 | 3 май 2024

Хванаха 4769 ранички менте на пристанището

Стоките били предназначени за софийска фирма

По материала работи: Златина Добрева
Хванаха 4769 ранички менте на пристанището

Митническите служители на пристанище Варна Запад разкриха и задържаха контейнер с детски раници и несесери, имитиращи световноизвестни марки. По метода „анализ на риска", извършен от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" при Митница Варна, контейнерът, пристигащ от Китай, е селектиран за проверка.

При проверката става ясно, че в контейнера са натоварени 4769 детски раници и несесери с изображения на известни анимационни герои: от актуалните принцеси Ана и Елза от „Леденото кралство", през смърфовете, Спайдърмен, Маккуин Светкавицата , Хелоу Китти, Уинкс и Дора Изследователката до класическите герои Мики Маус и Мечо Пух.

Стоките-менете са били предназначени за българския пазар. Получател на контейнера е софийска фирма.

В изпълнение на регламент № 608/2013 г. имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Преди по-малко от месец  служителите на Митница Варна разкриха отново на пристанището, пристигащ от Китай контейнер с 5079 дамски чанти и куфари, имитиращи луксозни световноизвестни марки.

Коментари

Новини Варна