IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:15 | 17 юни 2015
Обновен: 03:16 | 2 май 2024

Баби избягаха от пишман апаши

Двете пенсионерки вдигнаха на крак полицията

По материала работи: Златина Добрева
Баби избягаха от пишман апаши

Две баби – на 81 и на 89 г., успяха да финтират пишман апаши и ги оставиха с празни ръце. Проблемите на тройката крадци се задълбочили малко по-късно, след като били арестувани. При разпитите се оказало, че двама от тях все пак успели да оберат преди месец друга старица.

24-годишен апаш от Шабла си намерил послушно непълнолетно момче от Вълчи дол и двамата тръгнали като бригада да шетат из малкото градче. Те явно направили списък на самотноживеещите пенсионерки и се захванали за „работа”. На 18 май нахлули в дома на една от тях и понеже тя отказала да им даде златните си накити, я ударили в главата, взели ги и избягали. Жената се обадила веднага в полицията, а престъпният дует се покрил за известно време, за да види как ще се развият нещата. После към тях се присъединил още един тийнейджър. Тройката решила да направи следващия си удар, но ударила на камък в първата къща. Самотната 81-годишна жена, в чиито дом нахлули около 3 часа сутринта, успяла да избяга от къщата си, докато те крещели насреща й. Явно изненадани от ситуацията, те си тръгнали с празни ръце. След няколкоминутен разбор на ситуацията, тримата решили, че вечерта не може да пропадне и поели към следващия адрес на 89-годишна жена.
Вълчидолските баби обаче доказали, че са по-ербап от апашите и тя също успяла да избяга. Двете пенсионерки вдигнали на крак полицията и понеже разпознали момчетата, униформените успели да ги спипат бързо. По данни на разследващите и тримата имат криминални регистрации. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Варна.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна