IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:43 | 17 юни 2015
Обновен: 03:49 | 13 май 2024

Пенсионер спипа телефонен измамник

36-годишният мъж се оказал стар познат на криминалистите

По материала работи: Златина Добрева
Пенсионер спипа телефонен измамник

Благодарение на адекватната реакция на 80-годишен варненец полицията успя да спипа поредния телефонен измамник. Въпреки безкрайните предупреждения през последните няколко години варненските пенсионери „дариха” на престъпниците стотици хиляди левове, а такива като този мъж, уви, се броят на пръстите на едната ръка.

В този случай „телефонистът” скочил с не толкова популярната, но набираща инерция напоследък схема с климатиците. Той се обадил по телефона на стареца и му казал, че негов близък иска да купи климатици, но трябва веднага да внесе капаро от няколко хиляди. Възрастният мъж съвсем сериозно приел офертата, уговорил си среща и секунди след като затворил телефона, се обадил на 112. На уговорената среща отишъл с полиция и при предаването на белязаните пари намясто бил заловен 36-годишен стар познат на криминалистите.

„Лекарите” пък опитаха нов подход в телефонните разговори. Един от тях опитал да убеди 50-годишен варненец, че съпругата му е пострадала тежко при катастрофа, едва е открил професор, който се е съгласил след много уговорки да я оперира, но това ще струва 10 000 лв., които трябва да бъдат предадени по най-бързия начин. След като мъжът взел да разпитва за подробности, „медикът” затворил телефона.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна