IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
16:50 | 29 ноември 2023
Обновен: 15:29 | 27 април 2024

36-годишен шофьор, халосал с тръба колега на паркинг във Варна, получи пробация

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Ставри Таргов
36-годишен шофьор, халосал с тръба колега на паркинг във Варна, получи пробация

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение 36-годишният подсъдим се призна за виновен по повдигнатото му обвинение и получи наказание пробация.

В продължение на 6 месеца подсъдимият ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, като за същия срок трябва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Инцидентът възникнал на 15 януари тази година на паркинг на търговска верига в един от кварталите на Варна.  При маневра за паркиране товарен микробус, управляван от подсъдимия, препречил пътя на лек автомобил.

Въпреки подадените сигнали с клаксон от другия водач подсъдимият не направил път, а започнал да вика и псува по негов адрес. Впоследствие, вече извън паркинга, подсъдимият последвал другия водач, слязъл от товарния автомобил с метална тръба в ръка и му нанесъл няколко удара.

Очевидци подали сигнал за случващото се на тел. 112. В резултат на нанесените по хулигански подбуди удари, пострадалият получил лека телесна повреда, изразяваща се в травматични увреждания по главата, обусловили временно разстройство на здравето.

Съгласно одобреното от Районен съд - Варна, споразумение в тежест на подсъдимия са всички направени разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна