IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:40 | 12 януари 2024
Обновен: 11:00 | 27 април 2024

Две наркооранжерии са разкрити при спецоперация на варненски криминалисти

Иззети са близо 700 растения от рода на конопа и приблизително 20 кг готова суха продукция

По материала работи: Ставри Таргов
Две наркооранжерии са разкрити при спецоперация на варненски криминалисти

Две наркооранжерии са разкрити при спецоперация на варненски криминалисти от ОДМВР Варна и ГДНП. Иззети са близо 700 растения от рода на конопа и приблизително 20 кг готова суха продукция.

Операцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е реализирана през вчерашния ден на територията на Варна. Разследването е проведено от криминалисти в ОДМВР - Варна, с активното съдействие на колегите им от ГД „Национална полиция“.

В хода на предприетите действия на територията на Западна производствена зона в града са установени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа, изградени в производствени халета.

От първата криминалистите иззели близо 500 растения, достигнали различен стадий на растеж, а от втората – още 175 растения и 65 - под формата на разсад.

Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, за растежа на наркокултурата допринасяли и множеството торове и препарати, намерени на място.

Установено било и още едно помещение, пригодено за изсушаване на готовата продукция, откъдето са иззети приблизително 20 кг суха тревиста маса – готова продукция.

Задържани са трима мъже, съпричастни към престъпната дейност, на възраст 52, 53 и 54 години, двама от които са с криминални регистрации.

Действията по разследване на случая продължават съвместно с Окръжна прокуратура - Варна.

Окръжна прокуратура – Варна, привлича като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и за отглеждане на растения от рода на конопа 52-годишния И.С. и 54-годишния К.Д. Двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Предстои в съда да бъдат внесени искания за задържане под стража на двамата мъже.

Коментари

Анонимен и тъжен ( преди 3 месеца )
Жалко за всичката тревичка... а от 01.07 Европейската фармакопея приема със закон (това значи, че и ние сме длъжни) лекуването с марихуана под формата на олио, тинктура И естествен суров вид. От тази година ще трябва да започнат пренаписването на законите и най-накрая да спрем да бъдем сред последните държави водещи война със собственият си народ за THC. Бъдещето идва и промитите другари ще си ходят заедно с неадекватните закони преследващи марихуаната. Свобода за конопа
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
анонимен ( преди 3 месеца )
Сериозна операция. Кой ли ги е нагрочил?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна