IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
11:20 | 8 февруари 2024
Обновен: 14:07 | 25 април 2024

Задържаха под стража 30-годишен наркодилър вър Варна

В дома му били открити над 40 грама марихуана и 3,74 грама метаамфетамин

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража 30-годишен наркодилър вър Варна

Варненският апелативен съд прецени, че обвинен в разпространение на  наркотични вещества следва да бъде задържан под стража. Срещу Ш. Мустафа е предявено обвинение и за това, че в съучастие с други двама души и в дълъг период е държал високорискови наркотици с цел разпространение.

В дома му били открити над 40 грама марихуана и 3,74 грама метаамфетамин. 30-годишният мъж обжалва пред горната инстанция най-тежката мярка за неотклонение, която му е била наложена от Варненския окръжен съд.

Адвокатът му не намери доказателства да е имало общ умисъл в държането на веществата и в специалната цел – за разпространение. Прокурорът каза, че деянието не е еднократно.

Има информация, че Ш. Мустафа е разпространявал и в предишен период, а в случая е задържано лице, непосредствено след покупката на забранено вещество от този адрес и от този обвиняем.

Апелативен съд – Варна, прецени, че определението на Окръжния съд, с което е постановено задържане под стража, е правилно и законосъобразно. От стабилни доказателствени източници – писмени документи и разпити на свидетели, е видно, че в продължителен период този обвиняем е извършвал действия, свързани с повдигнатото му обвинение.

Той е привлечен за тежко умишлено престъпление с висока обществена опасност. Делото съдържа обилни данни, които подкрепят обоснованото предположение за авторството на деянието.

Чистото съдебно минало и липсата на криминални регистрации не могат да убедят съда, че при по-лека мярка Мустафа няма да извърши престъпление или да се укрие.

Към момента на претърсването на дома му високорисково наркотично вещество е било намерено в тоалетната в процес на унищожаване. Този факт допълнително обосновава риска от бъдещи опити за укриване на следи и осъществяване на престъпление.

По тези съображения Апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение. Определението не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна