IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:40 | 7 март 2024
Обновен: 23:32 | 28 април 2024

Осъдиха двама за грабеж на златен синджир във Варна

Единият от тях ще лежи 4 месеца в затвора

По материала работи: Ставри Таргов
Осъдиха двама за грабеж на златен синджир във Варна

Районен съд – Варна, одобри постигнато между страните споразумение, с признание на вината, по силата на което на 27-годишен бе наложено условно наказание за извършен от него през м. юли 2022 г. грабеж на златен синджир с висулка от медицинско злато и стомана.

На друг 28-годишен мъж, който с цел набавяне на имотна облага, спомогнал да бъде отчуждена чуждата вещ, за която  знаел, че е придобита чрез престъпно посегателство, съдът наложи ефективно наказание.

 Самото престъпление е осъществено малко след noлyнoщ на 20 юли 2022 година в района на един от варненските молове. Жертва на посегателството станал друг мъж, който докато разговарял с двамата подсъдими, бил издебнат неочаквано от 27-годишния и чрез скъсване със сила му бил отнет златния синджир.

Веднага след това двамата подсъдими побягнали и малко по-късно същата нощ 28-годишния подсъдим оставил в заложна къща чуждия накит, като пonълнил своите лични дaнни в заложния билет, въпреки че знаел, че синджирът е придобит вследствие нa грабеж. 

27-годишният извършител на грабежа, който е с чисто съдебно минало, получи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. На другия 28-годишен мъж, който е осъждан, съдът наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. В тежест на двамата подсъдими са направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна