IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:30 | 8 март 2024
Обновен: 15:21 | 26 април 2024

Варненка, представила фалшива диплома от СПТУ по облекло, получи пробация

Неистинският документ бил за шофьорска книжка

По материала работи: Ставри Таргов
Варненка, представила фалшива диплома от СПТУ по облекло, получи пробация

47-годишна жена се призна за виновна по повдигнатото й обвинение в документно престъпление по чл. 316 от НК. На 18 юли миналата година пред служител на сектор „Пътна полиция“ при МВР – Варна, при подаване на комплект документи за издаване с бърза услуга на шофьорска книжка, тя съзнателно се ползвала от неистински официален документ за завършено средно образование.

Към заявлението подсъдимата представила оригинал и копие от свидетелство за завършено средно образование, собственоръчно заверено за вярност от нея с подпис.

Дипломата била с посочен издател – СПТУ по облекло – Варна. При последвалата регулярна проверка се установява, че няма регистрирана издавана диплома от това учебно заведение под посочения в документа сериен номер и период.

47-годишната жена е неосъждана. От нея за самото съставяне на неистинския документ не може да бъде търсена наказателна отговорност.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение тя следва в продължение на 6 месеца да изпълнява задължителни пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители.

В нейна тежест са разноските по делото.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна