IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:27 | 14 юли 2015
Обновен: 18:39 | 13 май 2024

Затвор и пробация за двама неправоспособни шофьори

Наказанията бяха наложени от Районен съд – Варна

По материала работи: Златина Добрева
Затвор и пробация за двама неправоспособни шофьори

По силата на постигнати в съдебна зала споразумения, Районен съд – Варна наложи различни по тежест наказания на двама неправоспособни водачи на автомобили.

37-годишният М. Станев е хванат при рутинна полицейска проверка вечерта на 18 май 2013 г. край заведение в квартал „Владиславово” във Варна. Той управлявал лек автомобил „БМВ” независимо, че изобщо не притежавал шофьорска книжка и никога не му е издавано свидетелство за управление на МПС. Подсъдимият е санкциониран многократно преди това за подобни деяния по административен ред и е осъждан общо 8 пъти, все за управление на автомобил като неправоспособен водач (престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК). За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което му наложи ефективно наказание от 4 месеца затвор.

На друг неправоспособен водач – 51-годишният Н. Хамдиев, съдът наложи наказание от 3 г. пробация, при двете задължителни мерки, с периодичност на явяването и подписването пред пробационен служител два пъти седмично. На 27 октомври м.г. във Варна той управлявал "Фолксваген голф", въпреки че месец преди това е санкциониран по административен път с влязло в сила наказателно постановление, също за шофиране в Аксаково без валидно свидетелство и нарушения на разпоредбите на Закона за движение по пътищата. 51-годишният мъж има предходна съдимост, включително и за престъпления по транспорта.

Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.

Коментари

Новини Варна