IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:00 | 15 юли 2015
Обновен: 21:20 | 13 май 2024

14-годишно момиче от Молдова загина в катастрофа на магистралата

13-годишно момче и 37-годишната му майка са тежко пострадали

По материала работи: Златина Добрева
14-годишно момиче от Молдова загина в катастрофа на магистралата

14-годишно момиче от Молдова загина в катастрофа на магистралата. Инцидентът е станал във вторник около 17 часа, на АМ "Хемус", преди пътен възел Неофит Рилски, в посока Шумен.
37-годишният водач на автомобил "Рено", молдовски гражданин, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия (вода по платното за движение), губи контрол над автомобила, блъска се в ограничителната мантинела и се преобръща по таван в лявата лента на платното за движение. Вследствие на инцидента, на място е загинало 14-годишно момиче, тежко са пострадали 13-годишно момче и 37-годишна жена. Всички те са молдовски граждани.
Момчето е получило травма на бял дроб и фрактура на лявата ръка, настанено е за лечение с опасност за живота в МБАЛ "Св. Анна". Жената е настанена за лечение с травма на глава и фрактура на ръка, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

Все още спестяват на майката новината, че едното й дете вече го няма. На 37-годишната жена й предстои операция.

Бащата, който се отърва физически невредим от тежката катастрофа, заявил, че той ще каже на съпругата си, че 14-годишното им дете е загинало при сблъсъка в мантинелата, след който се преобърна семейното им „Рено“. Другото дете – на 13 години, за щастие също вече е извън опасност. То е със счупена ключица и гръдна травма. Майката има сериозна фрактура на лакътната кост, която налага оперативна интервенция.
Очаква се утре жената да бъде оперирана и вероятно след това ще й бъде съобщено за смъртта на детето й.

Коментари

Новини Варна