IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:46 | 15 юли 2015
Обновен: 21:01 | 13 май 2024

Полицията проведе акция срещу проституцията

Oбразувано e досъдебно производство

По материала работи: Златина Добрева
Полицията проведе акция срещу проституцията

В понеделник е била проведена специализирана полицейска операция по линия на трафика на хора и проституцията. Извършени са проверки и претърсвания на различни адреси във Варна и в к.к. "Златни пясъци", в резултат на които са иззети преносими компютри, множество мобилни телефони и сим карти, разписки за парични преводи. Установени са две жени – на 21 г. и на 22 г., норвежки гражданин и непълнолетно момиче.

За срок до 24 часа е задържана С.П. на 22 г., живуща в с. Белоградец, област Варна, известна на МВР, неосъждана, която е предлагала сексуални услуги с цел набавяне на материална облага. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

В хода на операцията е задържан за срок от 72 ч. И. И. на 47 г. от Варна, известен на МВР, осъждан, на когото е повдигнато обвинение по чл. 159А от НК и предстои да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случая продължава.

Коментари

Новини Варна