IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
16:51 | 15 юли 2015
Обновен: 21:22 | 13 май 2024

Крадци остават зад решетките

Опитали да оберат апартамент в съучастие

По материала работи: Златина Добрева
Крадци остават зад решетките

Мерки за неотклонение “задържане под стража” наложи Районният съд във Варна на двама мъже, привлечени като обвиняеми за опит за кражба в съучастие.

 

Спрямо 58-годишния В.И. и 43-год. Д.П. са предявени обвинения, че на 12 юли чрез повреждане на входна врата на апартамент и метална каса за съхранение на оръжие са направили опит да отнемат пушки, преносим харддиск, прахосмукачка, бутилки с алкохол и др. вещи. Обвиняемите са заловени на място, при самото извършване на деянието. Единият от тях направил опит да се укрие като скочил от третия етаж на жилището, обект на посегателството.

 

От събраните по делото доказателства съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието. По отношение на 58-год. В. И. опитът за кражба се явява извършен в условията на опасен рецидив, като предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г. Другият обвиняем - 43-год. Д.П., също е осъждан, но е реабилитиран. Съдът обоснова наличието на реална опасност той да се укрие с факта, че към момента на задържането му на местопрестъплението, е направил опит да избяга и да се укрие.

Коментари

Новини Варна