IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
17:01 | 15 юли 2015
Обновен: 21:02 | 13 май 2024

Трафикант на хора остава под стража

Mярката за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок

По материала работи: Златина Добрева
Трафикант на хора остава под стража

Най-тежката мярка за процесуална принуда наложи Варненският районен съд на 47-годишен мъж, привлечен като обвиняем за трафик на хора.

С прокурорско постановление от 14 юли 47-год. И.И. е привлечен като обвиняем за набиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия (престъпление по чл.159А, ал. 2, т.6 от НК). Деянието е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 8 г.

47-год. И.И. е осъждан за други престъпления на лишаване от свобода. От представените доказателства по делото, предишната съдимост на обвиняемия, както и високата степен на обществена опасност от деянието, съдът прие, че са налице и двете законови предпоставки да му бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Mярката за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок, като в случай на жалба делата пред втората съдебна инстанция – ВОС, са насрочени за 22 юли от 13 ч.

Коментари

Новини Варна