IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
13:39 | 16 юли 2015
Обновен: 21:22 | 13 май 2024

Варненец обжалва глоба, наложена му в Холандия

Нашенецът превишил допустимата скорост с 14 км

По материала работи: Златина Добрева
Варненец обжалва глоба, наложена му в Холандия

Варненският апелативен съд разгледа в съдебно заседание днес жалбата на Емил Борисов срещу решение на Окръжен съд Варна, с което е било признато решение на Холандската прокуратура за налагане на парична санкция на Борисов, който превишил максимално допустимата скорост с 14 км/ч. в населено място в кралството.

На 22 октомври миналата година варненецът нарушил Кодекса за движение по пътищата на Холандия. Без да се съобрази с пътния знак, който указва допустимата скорост в градчето Алкмар, нашенецът превишил с 14 км скоростта и бил заснет от контролните камери на пътя. Това се квалифицира от компетентните органи в Кралството като административно нарушение. Месец по-късно с Решение на прокуратурата в Нидерландия на Борисов му била наложена парична санкция в размер на 118 евро, а този акт е влязъл в сила на 1 януари 2015 г.

Борисов е български гражданин и затова съдебните власти в Холандия са изпратили акта у нас с искане за признаване на наложената му санкция. По силата на разпоредбата на чл.31, ал.1 от Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции, компетентен да реши този въпрос е Варненският окръжен съд (ВОС). В края на юни със свое решение ВОС е признал решението на холандските власти за налагане на парична санкция на Емил Борисов.


В жалбата си пред апелативната инстанция варненецът оспорва наложена парична санкция, твърди, че няма категорични доказателства, че заснетият от холандските камери автомобил е негов и настоява да се отмени признаването и изпълнението на наложената санкция от 118 евро, която се равнява на 231,04 лв.


Варненският апелативен съд ще се произнесе в установения от закона срок.

Коментари

Новини Варна