IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
12:53 | 19 юли 2015
Обновен: 14:28 | 16 април 2024

Пенсионерка бита от полицаи, май

63-годишната Неда Митева е в болница със счупен крак и посинени ръце

По материала работи: Борис Проданов
Пенсионерка бита от полицаи, май

Разследват униформени от Симеоновград. Срещу тях е подадена жалба от възрастна жена, която твърди, че полицаите я пребили.


63-годишната Неда Митева от няколко дни е в хасковската ортопедия със счупен ляв крак и посинени ръце. Според нейните обяснения в понеделник вечерта тя била извикана в полицията в Симеоновград. Три месеца се грижила за възрастен мъж - 82-годишния Теньо Добрев, който обаче страдал от тежко заболяване и починал. Преди това обаче й дал 3000 лева, които след смъртта му били потърсени от децата му. По нейните думи дядото бил в лоши отношения с децата си, които не се грижили добре за него и затова, че тя била до него той и дал парите на нея. Полицаите я обвинили, че ги е откраднала. Жената обаче твърди, че сумата й е дадена лично от стареца.


"Биха ме и ме изнудваха да кажа къде са парите, които съм взела от мъжа, за когото се грижих в последните 3 месеца", каза за Haskovo.info жената.


"Полицаите обаче не ми повярваха и за да върна парите ме биха с палки по ръцете. После ме събориха на земята и ме ритаха и така ми счупиха крака", разказа Митева.


Последствията от побоя се оказали доста сериозни и Неда била приета в болница. Впоследствие тя е оперирана, а в полицията вече е започнало разследване.


Във връзка със зачестилите оплаквания от полицейско насилия в МВР предстоят мерки.


"Имаме план за едно повторно допълнително обучение на служителите по техните задължения, разработен е този план със всички необходими изисквания, за да можем да повторим това, което вече трябва да се знае”, коментира пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова.


Неда Митева от своя страна не очаква дори и извинение от полицаите, които твърди, че са я пребили, но е подала жалба срещу тях. От пресслужбата на ОДМВР-Хасково съобщиха, че вече се извършва вътрешна проверка по случая, която трябва да приключи до 1 месец.

Коментари

Новини Варна