IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:33 | 21 юли 2015
Обновен: 21:25 | 25 април 2024

21-годишен крадец остава зад решетките

Задигнал оборота на магазин при опасен рецидив

По материала работи: Златина Добрева
21-годишен крадец остава зад решетките

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” наложи Районният съд на 21-годишен младеж, привлечен като обвиняем за кражба при опасен рецидив.

 

Деянието е извършено на 12 юли в магазин за хранителни стоки на партерен етаж под жилищен блок в кв. “Младост“. Докато продавач-консултантът е бил в складово помещение към магазина, от касата е откраднат оборотът от 460 лева.

 

Престъплението, за което М. Г. е привлечен като обвиняем е тежко умишлено. Той е многократно осъждан за престъпления срещу собствеността и са му налагани ефективни наказания лишаване от свобода.

 

От събраните доказателства по делото съдът прецени, че e налице обосновано предположение за авторство на деянието, както и че опасността обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие е реална.

 

Ако обжалва днешното определение на ВРС по мярката за неотклонение, М. Г. следва да се яви пред ВОС на 29 юли от 13 часа.

Коментари

Новини Варна