IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:51 | 21 юли 2015
Обновен: 20:30 | 25 април 2024

Намалиха на 2000 лева гаранцията на разследван за митническа контрабанда

По материала работи: Златина Добрева
Намалиха на 2000 лева гаранцията на разследван за митническа контрабанда

Варненският апелативен съд измени определение на Окръжен съд Шумен от 10 юли и намали от 5000 на 2000 лева паричната гаранция, определена за Елзар Кяшифов. 51-годишният мъж от Нови пазар е обвиняем по досъдебно производство на ОДМВР-Шумен, за придобиване и притежание на лекарствени средства, съдържащи псевдоефедрин и за митническа контрабанда.

Пресслужбата на съда припомня, че Кяшифов попадна в ареста през април миналата година заедно с Росен Ников от Добрич и Емил Асенов от Нови пазар. Разследването срещу тях и други трима мъже е затова, че придобили и държали голямо количество от лекарство, което съдържа дериватна форма на ефедрин и което от 2005 г. е забранено в България. В хода на следствените действия се установило, че хапчетата, открити в домовете на обвиняемите са на стойност 166 512 лева и са внесени от Република Турция. Ников, Асенов и Кяшифов имат повдигнато и още по едно обвинение в митническа контрабанда, извършена в периода от 22 март до 19 април 2014 г. От една година, след определение Варненския апелативен съд Кяшифов търпи мярка за неотклонение „домашен арест“.

За да намали днес от 5000 на 2000 лева паричната гаранция Варненският апелативен съд се съобрази с представените доказателства за имотното състояние на Кяшифов. Хотелът, който е бивша собственост на дружеството на обвиняемия е бил обявен за публична продан. Средствата от продажбата са били разпределени изцяло между кредиторите. Преценката на актуалното имуществено състояние на Кяшифов мотивира съда да намали размера на определената парична гаранция.

Това определение на Апелативния съд във Варна не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна