IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:22 | 22 юли 2015
Обновен: 03:42 | 2 май 2024

5 денонощия арест за хулиганка

37-годишната жена псувала и ударила полицай

По материала работи: Златина Добрева
5 денонощия арест за хулиганка

Районният съд във Варна наложи 5 денонощия арест на 37-годишна жена за проява на дребно хулиганство.

Вчера след обяд на етажна площадка в жилищен блок 37-годишната Г. Симеонова, ядосана от опита на полицейски служители да й връчат призовка, се държала непристойно и отправила обидни реплики към тях. Жената възпрепятствала изпълнението на служебните им задължения като отказала да покаже документите си за самоличност и ударила с входната врата един от тях, при опита си да се затвори и заключи в жилището си. Непристойното поведение и демонстрираната проява на неуважение е извършена в присъствието и на други граждани.

Съдебният състав счете, че има основания за налагане на административното наказание. Проявата не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба делото пред ВОС е насрочено за 24 юли от 13 часа.

Коментари

Новини Варна