IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
10:29 | 23 юли 2015
Обновен: 03:42 | 2 май 2024

Варненец с чисто съдебно минало задържан за обира в Айтос

Стрелял с калашника, намерен на плажа в Свети Влас?

По материала работи: Златина Добрева
Варненец с чисто съдебно минало задържан за обира в Айтос

22-годишният Христо Колев от Варна е първият задържан за дръзкия грабеж в айтоския клон на "Уникредит Булбанк" на 19 май.

 

Според запознати той е с чисто съдебно досие, работил като охранител, живеел с майка си, тъй като баща му е починал.

Пред криминалисти той е направил частични самопризнания и обяснил, че със съучастника му са действали импулсивно, по-късно обаче пред съдия той се отрекъл от казаното, информира “24 часа”.

 

55 239 лв. бяха задигнати при обира. Колев твърдял, че плячката е останала у съучастника му, за когото се говори, че е избягал в Румъния. Той също е от Варна.

 

Според събраните до този момент данни именно Христо Колев е човекът, който е натиснал спусъка на автоматичното оръжие при нахлуването в банковия клон. Произведен е само един изстрел, като куршумът се е забил в гипсокартонова плоскост. На него и на намерената гилза са извършени всички възможни експертизи, от които са получени допълнителни данни.

 

Категорично е установено, че изстрелът е произведен с автомат “Калашников”, настроен за единична стрелба.

Има голяма вероятност това да е оръжието, намерено на плитко в морето на централния плаж в Св. Влас, смятат криминалисти. Двамата обирджии обаче не са минали по морския път за Варна и Св. Влас се пада доста далеч от маршрута им.

 

Възможно е в обира да е намесен и друг човек, който да е осигурявал логистиката, допускат полицаи. Засега няма данни за “айтоска връзка” в грабежа.

 

Днес Бургаският апелативен съд ще реши дали да остави Христо Колев зад решетките.

Коментари

Новини Варна