IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
12:44 | 27 юли 2015
Обновен: 15:24 | 22 април 2024

Разследват варненец, задържан с 1 кг кокаин

Мъжът е задържан за 72 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Разследват варненец, задържан с 1 кг кокаин

35-годишен варненец е бил задържан с 1 килограм кокаин, съобщават от пресцентъра на Варненската прокуратура. Мъжът е привлечен като обвиняем за държане без надлежно разрешително на високо рисково наркотично вещество.

Досъдебното производство се води под ръководството и наздора на Окръжна прокуратура – Варна. Спрямо 35-годишния варненец е взета временна мярка задържане до 72 часа. Утре Окръжна прокуратура ще внесе във Варненския окръжен съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража”.

На 24.07.15 г., около 17:30 ч.,  в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, е задържано лицето П. И., на 35 г., от Варна. При процесуално-следствени действие претърсване и изземване в управляван от лицето товарен автомобил са намерени и иззети електронна везна и бяло прахообразно вещество. При последвали процесуално-следствени действия претърсване и изземване в дома на лицето във Варна е намерено още прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за наркотично вещество кокаин с тегло малко над 1000 грама. Случаят е докладван на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, образувано е досъдебно производство, лицето е задържано за срок до 72 часа.

Черно море

Коментари

Новини Варна