IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
18:35 | 29 юли 2015
Обновен: 03:45 | 2 май 2024

Съдът остави в ареста руския бизнесмен Герман Костин

Имало достатъчно косвени доказателства, че той е убил 5-годишния Никита

По материала работи: Слав Велев
Съдът остави в ареста руския бизнесмен Герман Костин

Софийският градски съд остави в ареста руския бизнесмен Герман Костин, информира "Дарик". Той е обвинен за убийството на 5-годишния Никита Плотников, който беше намерен на 23 март в куфар в езерото край софийското село Пасарел.

Макар че според съда не съществуват преки доказателства за това Костин да е извършил убийството, то има достатъчно косвени, които обуславят това предположение. 

Намереното ДНК на Костин по кърпата, в която е било увито тялото на малкия Никита, защитата на руснака обясни с факта, че детето е живяло в апартамента на Костин. Затова и житейски логично би било ДНК от Костин да се намира по тази кърпа.

Костин заяви в съдебната зала, че няма да се укрива от българското правосъдие и разследващите, защото съпругата и детето му са български граждани. Ако Герман Костин реши да обжалва днешното решение на съда, той може да го направи пред по-горната инстанция.

Преди повече от два месеца съдът го остави за постоянно в ареста. През март в района на село Пасарел беше намерено тяло на момче в затворен куфар. Още при първоначалния оглед бяха констатирани следи от насилие.

През месец май прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпа, с която беше увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключва, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин.

Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон показва, че той се е намирал в района по същото време. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване, а мотивите ще бъдат разследвани.

Самият Костин не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.

Коментари

Новини Варна