IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
12:03 | 31 юли 2015
Обновен: 03:47 | 2 май 2024

Бързо производство срещу наркопласьорите, хванати на Златните

Съдът решава дали да ги остави под стража

По материала работи: Златина Добрева
Бързо производство срещу наркопласьорите, хванати на Златните

Варненската oкръжна прокуратура привлече като обвиняеми по бързо производство задържаните при специализираната акция срещу наркоразпространението на Златни пясъци 25-годишния Петър Борисов и 41-годишния Янко Костов.


Специализираната акция в курорта беше проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжна прокуратура във Варна.

 

Борисов и Костов бяха задържани в момент на разпространение на високо рискови наркотични вещества на крайбрежната алея в курорта.

Наказателният кодекс предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 20 до 100 000 лева.

 

Намерените наркотици са 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин. Установени и разпитани са и двама чужди граждани – поляк и италианец, на които наркопласьорите са продали различни количества от скритите в тайник наркотици.

 

Борисов и Костов са обвинени и за принуждаване чрез заплаха с насилие на 22-годишната Д. Д. да поеме имуществено задължение, като да им плаща по 200 лева седмично.


За Янко Костов разпространението на наркотици е извършено в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условно предсрочното му освобождаване за същото престъпление.


Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Днес прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд определяне на постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража” спрямо наркопласьорите.

Съдебните заседания в Окръжния съд са насрочени за 14 и 14,30 часа.

Коментари

Новини Варна