IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
11:47 | 17 август 2015
Обновен: 04:52 | 23 април 2024

Районната прокуратура във Варна задържа мъж и жена за трафик на хора

Операцията се проведе в Златни пясъци

По материала работи: Борис Проданов
Районната прокуратура във Варна задържа мъж и жена за трафик на хора

Под ръководството на Варненската районна прокуратура в почивните дни бе успешно реализирана операция срещу трафика на хора в курорта Златни пясъци. Образувано е досъдебно производство срещу две лица, които са приемали отделни  лица с цел да бъдат използвани за развратни действия - престъпление по член 159а във връзка с член 26 от Наказателния кодекс.


Собственикът на плейбойклуб 41-годишният Д.Б. и барманката в заведението 22-годишната П.И., която е от Варна, са задържани за срок до 72 ч.


Установени са и пет жени, жертви на престъплението. Две от тях по време на реализацията на операцията са обслужвали чужденци в обособени  помещения в клуба за предлагане на сексуслуги. Чуждестранните клиенти свидетелствали, че плейбойклуба за стандартна сексуслуга се заплаща по 150 лева на час.


Продължава работата по разследването. Събират се още доказателства срещу двамата задържани. Утре Варненската районна прокуратура ще поиска от районния съд спрямо собственика на плейбойклуба и барманката да бъдат определени постоянни мерки "Задържане под стража”.

 

Коментари

Новини Варна