IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:30 | 18 август 2015
Обновен: 09:51 | 25 април 2024

Обвинен за даване на подкуп, ще отговаря днес пред съда

Обвинението е за даване на подкуп на полицай и шофиране в нетрезво състояние

По материала работи: Златина Добрева
Обвинен за даване на подкуп, ще отговаря днес пред съда

41-годишен мъж, обвинен за даване на подкуп на полицай и шофиране в нетрезво състояние, ще отговаря за това пред съда. За 9,00 часа в Окръжния съд е насрочено заседание по внесен обвинителен акт срещу прегрешилия шофьор.

Мъжът е бил спрян на 2 август рано сутринта от автопатрул, след като навлязъл с автомобила си в насрещното движение от ул. „Кракра" към ул. „Г. Бенковски" във Варна. На място е бил повикан екип на „Пътна полиция", който с дрегер установил 1,32 промила алкохол в кръвта на Н. Атанасов от село Добротич, община Вълчи дол.

Обвинението срещу 41-годишния Атанасов е за предлагане на подкуп на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба, както и за управление на превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Подсъдимият е с множество влезли присъди „лишаване от свобода" за извършени престъпления против собствеността, както и едно наказание, наложено от Районния съд в Русе - за опит за преминаване на границата без разрешение с подправени документи.

Атанасов е с мярка за неотклонение „подписка", информира Дарик.

Коментари

Новини Варна