IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
16:13 | 8 септември 2015
Обновен: 04:07 | 2 май 2024

Осъдиха двама пияни шофьори и двама без книжка

Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага

По материала работи: Деян Михайлов
Осъдиха двама пияни шофьори и двама без книжка

В бързи производства, Районен съд–Варна одобри споразумения, с които наложи различни по тежест наказания на четирима водачи на автомобили за престъпления по транспорта.  


63-годишният Д. Костадинов е хванат при възникнало ПТП в град Бяла на 22 август тази година. Тогава се установява, че той е седнал зад волана на товарен автомобил „Газ“ като неправоспособен водач. Мъжът изобщо не притежавал шофьорска книжка, а освен това в едногодишен срок преди тази дата е бил санкциониран по административен ред отново за шофиране без  съответното свидетелство за правоуправление на МПС. Той получи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.


Отново след ПТП с незначителни материални щети, на 23 август тази година в кв. „Възраждане“ във Варна, е установено че 38-годишен мъж управлявал лек автомобил „Рено“ с алкохолна концентрация от 1,95 промила. Той бе осъден на 8 месеца пробация, при двете задължителни мерки и бе лишен от правото да управлява МПС за срок от 1 година.

 
Пробационни мерки за срок от 6 месеца одобри ВРС по отношение на 24-годишен водач, управлявал лек автомобил „Рено” на 13 август в кк „Златни пясъци“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,44 промила. Той е лишен от право да управлява превозно средство в продължение на 10 месеца.


Също в бързо съдебно производство, на 30-годишен неправоспособен водач, съдът наложи наказание от 3 години пробация, при двете задължителни мерки,  с периодичност на явяването и подписването пред пробационен служител два пъти седмично. На 25 август 30-годишния Т.Георгиев е засечен при проверка по бул. „Вл. Варненчик“ да управлява лек автомобил“Тойота“, въпреки че броени месеци преди това е санкциониран по административен път с влязло в сила наказателно постановление, също за шофиране без валидно  свидетелство за правоуправление и нарушения на разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Той бе осъден още за срок от 2 години да положи по 150 часа годишно безвъзмезден общественополезен труд.

          
Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна