IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:14 | 24 септември 2015
Обновен: 04:16 | 2 май 2024

Осъдиха германец за кражба на Златните

21-годишният Е. Кузу отнесе 4 месеца лишаване от свобода

По материала работи: Борис Проданов
Осъдиха германец за кражба на Златните

Германски турист бе осъден от Районен съд – Варна за извършена от него плажна кражба в курорт Златни пясъци. 21-годишният Е. Кузу отнесе 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 г. считано от влизане на съдебния акт в сила. Наказанието бе наложено в задочно производство с присъда на ВРС.


21-годишният младеж бе признат за виновен, че на 24 юли миналата година, около 2 ч. през нощта в близост до дискотека на Златните извършил кражба на дамска чанта от австрийска туристка. На тази дата подсъдимият се разхождал по плажната ивица с двама свои познати, когато забелязал оставена на шезлонг чанта и къпеща се в морето жена.


Младежът вдигнал дамската чантата и продължил да върви като същевременно ровел из нея, за да провери какви по-ценни вещи може да вземе. Когато охранител от хотел наблизо насочил фенерче към подсъдимия, той грабнал мобилен телефон от нея и побягнал, а чантата подхвърлил на един от придружаващите го младежи, който малко по-късно бил настигнат и заловен от служители на реда. На около 700 лв. възлиза стойността на отнетото имущество от пострадалата.


21-годишният Е. Кузу е неосъждан. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 

Коментари

Новини Варна