IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:44 | 30 септември 2015
Обновен: 00:06 | 3 май 2024

22 000 лв. даде дядо от Варна на ало-измамник

“Професор” му поискал парите за спешна операция

По материала работи: Борис Проданов
22 000 лв. даде дядо от Варна на ало-измамник

Във вторник в около 21 ч. е подаден сигнал от 76-годишен мъж от Варна за това, че 2 часа и половина по-рано на домашния му телефон позвънява непознат мъж, представил се за професор от софийска болница. Последният го въвежда в заблуждение, че синът му е пострадал при токов удар и се нуждае от спешна операция, за която е нужна сума пари. Възрастният мъж предава на непознато лице сумата от 22 000 лв. пред дома си.


Пак във вторник, но в около 13,30 ч. е подаден сигнал от 81-годишна жена от Варна за нова измама. На домашния й телефон е позвънил непознат мъж, който представяйки се за полицейски служител, успява да въведе жената в заблуждение, че спрямо нея предстои да бъде извършена телефонна измама, убеждава я да събере наличните си вкъщи пари, да ги опише и да ги хвърли през терасата. Жената поставя сумата от 824 лв. в найлонова торбичка и го прави.


По двата случая са образувани досъдебни производства, материалите са докладвани на дежурен прокурор при Районна прокуратура – Варна.

 

Коментари

Новини Варна