IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:02 | 9 ноември 2015
Обновен: 12:26 | 15 май 2024

Условна присъда за рускиня, ухапала полицай и ударила учителка

30-годишната А.Г. има предходна съдимост

По материала работи: Златина Добрева
Условна присъда за рускиня, ухапала полицай и ударила учителка

5 месеца лишаване от свобода определи Районният съд във Варна за пребиваваща у нас 30-годишна рускиня, причинила по хулигански подбуди леки телесни повреди на полицай и на възпитател в училище. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, като съдът отложи изтърпяването му с 3 г. изпитателен срок.

Инцидентът станал на 1 декември м. г. по време на тържествен концерт в спортната зала на едно от варненските училища. 30-годишната А. Г., майка на четвъртокласник, присъствала на проявата. Подсъдимата, както и много други  родители, в желанието си да подпомогнат изявите на своите деца, стояли прави в близост до пътеката, по която минавали за сцената педагозите с отделните класове. Една от възпитателките помолила родителите да се отдръпнат, за да не пречат на преминаването на децата, като точно в този момент подсъдимата, разгневена, я ударила по лицето. Останалите педагози потърсили съдействие от двама служители на реда, присъстващи на празничния концерт. При опита на полицаите да изведат 30-годишната жена извън залата, подсъдимата ухапала по ръката единия от тях.

Според назначените съдебно-медицински експертизи, в резултат на нанесените по хулигански подбуди наранявания, на двамата пострадали са причинени леки телесни повреди.

30-годишната А.Г. има предходна съдимост. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна