IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
08:30 | 27 декември 2015
Обновен: 04:55 | 2 май 2024

Убиецът на Вероника ще иска по-лека присъда

Илиян Здравков застава отново пред съда в началото на 2016

По материала работи: manager
Убиецът на Вероника ще иска по-лека присъда

40-годишният Илиян Здравков, който бе признат за виновен за убийството на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново, ще застане отново пред съда в началото на 2016 година, съобщава “24 часа”.

Здравков, който е рецидивист, се призна за виновен на първа инстанция за да отърве доживотен затвор, но в крайна сметка ще обжалва наказанието си. Делото на втора инстанция все още не е насрочено.

На 15 септември Окръжен съд - Велико Търново отсъди убиецът на студентката Вероника да лежи в затвора 30 години при първоначален строг режим. 

Dnes.bg припомня, че кървавата драма се разигра на 28 февруари тази година в района на жп гарата във Велико Търново. Тогава Здравков е нападнал Вероника, обрал я е, а след това я е убил, а тялото изхвърлил във водите на река Янтра. Вероника Здравкова бе издирвана в продължение на няколко дни, преди тялото й да бъде открито. 

Илиян Здравков бе заловен няколко дни по-късно в Горна Оряховица, като се опитал да тегли пари от дебитните карти на Вероника.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна