IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
13:58 | 27 декември 2015
Обновен: 04:56 | 2 май 2024

Бивш затворник предизвикал кървавото меле в село Моравица

Масов бой с брадви и стрелба с пистолети прати двама в болница

По материала работи: manager
Бивш затворник предизвикал кървавото меле в село Моравица

Масов бой с брадви и стрелба с пистолети прати двама в болница във врачанското с. Моравица. Екшънът се разиграл в събота вечерта в центъра на селото и само намесата на полицията предотвратила разрастването му.

Малко след 19 ч. 23-годишният Цветан Тодоров подал сигнал но районното полицейско управление в Мездра, че група цигани го преследва с джип и му отправя открити заплахи за саморазправа. Минути по-късно водената от бившия затворник Драган Ангелов циганска банда засякла колата на Цветан в центъра на Моравица. Петима изкочили от джипа и започнали да налагат младия мъж с брадви и сатъри.

В помощ на нападнатия веднага се притекли негови приятели от близкото кафене. В опит да спре саморазправата Пламен Петков стрелял с пистолет ТТ, а два куршума уцелили Иван Николов. Обслужен най-напред в мездренския спешен център, простреляният по-късно е приет във врачанската болница с опасност за живота. Там е настанен за лечение и Цветан Тодоров, който е с разкъсни и контузни рани на главата.

В суматохата с газовия си пистолет гърмял и Борислав Борисов, но няма пострадали от неговата стрелба. След като полицията прекратила кърватата разправия, в ареста в Мездра са задържани тартора Драган Ангелов и още петима. Иззети и са всички оръжия, използвани при екшъна.

Стара вражда между циганите и Цветан Тодоров станала причина за разправията, твърдят в селото. Тя се разгоряла и по време на последните местни избори, когато в ромската махала масово гласували за дългогодишния кмет на селото Коно Жилковски. Тодоров пък бил сред организаторите на протестите на младите хора от селото срещу избирането на Жилковски предимно с гласовете на циганите.

Местния ромски бос Драган Ангелов пък не за първи път предизвиква кървави скандали в селото, припомнят местните хора. През март м.г. излезлият от затвора предсрочно след присъда за убийство циганин нахлул с брадва по време на празнество в салона на селското училище и нападнал свой опонент. Щом чул воят на патрулка, Драган избягал и бил задържан ден по-късно.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна