IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
13:37 | 9 януари 2016
Обновен: 05:02 | 2 май 2024

МВР затяга режима с разрешителни за оръжия

Търговците твърдят, че все по-често продават газови пистолети на възрастни жени от селата

По материала работи: Борис Проданов
МВР затяга режима с разрешителни за оръжия

След серията криминални инциденти от последната седмица, като тройното убийство в Пловдив и банковия обир в столицата все по-често се питаме трябва ли да се затегне режимът с разрешителните за оръжие. Гордиян Александров, който работи нощем на Лъвов мост в София, си е направил подарък за Нова година. Той си купил си е газов пистолет заради размириците с бежанци, на които често става свидетел. Взел е пистолета за самозащита, но е ядосан, че не може да го регистрира в София, съобщава bTV.

 

"Не мога заради законите в България. И трябва да отида в град Русе, защото по лична карта съм от Русе и трябва да го регистрирам там", каза той. От МВР обаче предупреждават, че и въздушните, и газовите оръжия също са опасни и трябва да са под контрол. По данни на прокуратурата 70% от престъпленията у нас се извършват именно с такива оръжия. Автоматична пушка можете да си купите без проблеми във всеки оръжеен магазин у нас. Тя е въздушна, но е точно копие на легендарните пушки Узи. 

 

Търговците на оръжие твърдят, че все по-често продават газови пистолети на възрастни жени от селата, които разчитат така да се защитят от набезите на крадците.

 

cross.bg

Коментари

Новини Варна