IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
11:10 | 11 януари 2016
Обновен: 17:50 | 2 май 2024

Полицията залови над половин тон нарязан тютюн без бандерол

За срок до 24 ч. а задържани трима мъже от Варна

По материала работи: Борис Проданов
Полицията залови над половин тон нарязан тютюн без бандерол

При проведена специализирана полицейска операция на служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна, под непосредственото ръководство и надзор на прокурор от Районна прокуратура - Варна, са предприети процесуално – следствени действия по претърсване в частен имот, разположен в м-ст „Добрева чешма” край града. В резултат на тези действия, на адреса, са намерени и иззети общо 532 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол на обща стойност около 80 900 лв.


По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на предмета на престъплението, както и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност. При отработване на случая са уведомени служители на Митница – Варна.


За срок до 24 ч. а задържани трима мъже от Варна: А.Б. (49 г.), известен на МВР и осъждан; Д.Б. (18 г.) и В.Д. (28 г.), двамата неизвестни на МВР.


Работата по случая продължава.

Коментари

Новини Варна