IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
17:36 | 23 януари 2016
Обновен: 14:02 | 8 май 2024

Млад мъж загина при волтова дъга, а възрастен варненец обгоря след пожар в дома си

По случаите са образувани досъдебни производства

По материала работи: Борис Проданов
Млад мъж загина при волтова дъга, а възрастен варненец обгоря след пожар в дома си

Днес, около 13,25 ч., в района между Стара гара и Товарна ЖП  гара – Варна, при проверка на товарна композиция, е загинал 24-годишен мъж от Русе, изпълняващ служебните си задължения. Мъжът се е качил върху един от вагоните от товарна композиция за проверка на съоръженията. Същият е бил засегнат от възникнала волтова дъга, съобщиха от пресцентъра на полицията.

 

Малко по-късно, около 15,05 ч., е получен сигнал за пожар в жилищна кооперация, намираща се в ж.к. „Аспарухово”, на ул. „Средец”. На място са изпратени 2 ППА, които установяват, че пожарът обхваща една от стаите. Пострадал е 84 – годишен мъж, живущ на адреса, който е получил сериозни изгаряния по тялото и е настанен за лечение в болнично заведение, с опасност за живота. Причината за възникване на пожара е неправилно използване на отоплителен уред – готварска печка с твърдо гориво, която е била разположена твърде близо до легло.

 

По случаите са образувани досъдебни производства.

Коментари

Новини Варна