IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
17:08 | 28 януари 2016
Обновен: 02:54 | 7 май 2024

Осъдиха ефективно Розата за закана за убийство към полицай

25-годишният Петър Борисов опрял сигнален пистолет в главата на Ж.Ж. от Второ РУ на МВР

По материала работи: Борис Проданов
Осъдиха ефективно Розата за закана за убийство към полицай

След протеста на Районната прокуратура във Варна срещу оправдателна присъда за закана за убийство спрямо полицай днес състав на Окръжния съд произнесе ефективна присъда от една година лишаване от свобода за подсъдимия Петър Борисов, който беше обвинен в престъпление по член 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Окръжният съд приведе в изпълнение и наложеното по предходна присъда условно наказание от осем месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок на подсъдимия Борисов, с която е бил признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

 

На 22 октомври 2014 г. на улица в цветния квартал във Варна 25-годишният Борисов, който е известен като Розата, опрял сигнален пистолет в главата на полицая Ж.Ж. от Второ РУ на МВР и го заплашил с убийство, въпреки че потърпевшият се представил, че е служител на полицията. Варненският районен съд  призна за невиновен за извършеното деяние 25-годишния мъж, което доведе до протест на Районната прокуратура срещу оправдателната присъда.

 

Борисов в момента е подсъдим по наказателно дело в Окръжния съд за разпространение на наркотици в съучастие с друго лице.

 

Днешната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Коментари

Новини Варна