IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
10:19 | 2 февруари 2016
Обновен: 19:43 | 22 април 2024

Бездомник осъден за 100 лв. заради хулиганство

Под влияние на алкохол 38-годишния Димитров размахал заплашително нож срещу хазаина си

По материала работи: Деян Михайлов
Бездомник осъден за 100 лв. заради хулиганство

За проява на дребно хулиганство, Районен съд – Варна наложи минимална по размер глоба от 100 лева на 38-годишен бездомник. 
Инцидентът възникнал около обяд на 31 януари т.год. в централната част на Варна. В нетрезво състояние, 38-год. Димитров се спречкал със собственика на къщата, който го бил подслонил временно и безвъзмездно в дома си. Под влияние на употребения алкохол мъжът размахал заплашително нож срещу хазаина си, след което излязъл навън и счупил чистачките на колата му. Бил подаден сигнал в полицията.  Пристигналите малко по-късно на мястото униформени служители били псувани и обиждани публично от Димитров, който отказал да се легитимира и бил отведен  до районното управление на МВР за съставяне на акт за проява на дребно хулиганство.
Пред съда 38-годишният мъж призна постъпката си и поиска да му бъде наложена парична санкция. Непристойната проява е извършена на публично място, но не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.

 

Коментари

Новини Варна