IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
18:05 | 4 февруари 2016
Обновен: 05:15 | 10 април 2024

Евакуираха два шивашки цеха в Шумен заради фалшив сигнал за бомба

След по-малко от час помещенията бяха проверени и със съгласието на собственика 200 работнички се върнаха на работа

По материала работи: Пламен Янков
Евакуираха два шивашки цеха в Шумен заради фалшив сигнал за бомба

Около 200 работнички бяха евакуирани в ранния след обяд днес от два шивашки цеха в Шумен след фалшив сигнал да поставена бомба, предава "24 часа". Обаждането е било малко след 14 часа на тел 112, че е заложена адска машина в цеховете на фирма за мъжка мода. Тъй като не е било уточнено къде е поставено взривното устройство, а фирмата има цехове, на бул. "Велики Преслав" и на успоредната на нея ул. "Преслав" е била създадена организация за евакуирани на хората и от двете сгради. Едната е триетажна до Изчислителния център, а другата до бившето "Аптечно управление". Движението по булеварда обаче не беше спряно.

 

Само за час цеховете и всички помещения били претърсени едно по едно, но бомба не е била открита, каза говорителката на полицията Ася Йорданова. Около 15 часа полицията се изтегли, а шефът на фирмата подписа декларация за съгласие и към 15.30 всички шивачки се върнаха по работните си места.

 

Слуховете, че във фирмата се подготвя стачка и затова неизвестният бомбаджия е подал фалшивия сигнал, категорично бяха отречени от градските синдикати. Никога във фирмата не са се канели да стачкуват.

 

Най-вероятно това е работа на вътрешен човек, коментираха под сурдинка работнички от фирмата. Тя е известна с това, че има много поръчки и там се работи на две смени, дори в събота и неделя.

Коментари

Новини Варна