IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
16:38 | 29 февруари 2016
Обновен: 06:24 | 7 април 2024

Скромни наказания за джебчийките

Присъдите са общо под година и половина, с изпитателен срок от 3 г.

По материала работи: Борис Проданов
Скромни наказания за джебчийките

Съгласно параметрите на сключеното в съдебна зала споразумение, Варненският районен съд наложи на 22-годишната Румяна Хр. от Аксаково наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 г. изпитателен срок. Нейната 16-годишна съучастничка - непълнолетната С. Д. от Игнатиево получи също условно наказание - 7 месеца лишаване от свобода, с 3 г. изпитателен срок. Двете момичета са неосъждани до момента. Те признаха вината си в извършената на 8 май м.г. кражба в съучастие и с особена ловкост на портмонета с два мобилни телефона и парична сума в чужда валута от дамската чанта на клиентка в магазин за дрехи. Щетите на пострадалата жена са възстановени изцяло, като подсъдимите се съгласиха да заплатят и всички направени по делото разноски.

 

Третата подсъдима по делото – 36-годишната Гина Г. от Кнежа, която има предходна съдимост, не се признава за виновна по  повдигното й обвинение, но не възрази срещу постигнатото споразумение. По отношение на нея делото ще продължи по общия ред, след определяне на принципа на случайния подбор на друг съдия-докладчик.

Коментари

Новини Варна