IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
18:20 | 10 март 2016
Обновен: 05:27 | 2 май 2024

15 души са задържани при спецакция в София

Акцията е част част от цялостен план за противодействие на престъпления и арогантно поведение на пътя

По материала работи: Пламен Янков
15 души са задържани при спецакция в София

Задържаха 15 души при спецакция на СДВР в София. Полицейската операция стартира преди няколко дни. Тя е част част от цялостен план за противодействие на престъпления и арогантно поведение на пътя, уточняват от пресцентъра на МВР, предава "24 часа".

 

До момента в хода на операцията са проверени 681 души, за 21 от тях е установено, че са криминално проявени за различни престъпления. За 41 от проверените е установено, че притежават законно оръжие, при 37 то е за лично ползване, а на четирима е предоставено за служебно ползване /извършване на дейност по сключени договори по Закона за частната охранителна дейност/. Четири автомобила са спрени от движение за установени технически неизправности и един – заради съмнения за интервенция.

 

С предприетите действия се търси постигане на обществена сигурност, което е една от основните задачи на полицията. От СДВР призовават гражданите да проявят търпение и толерантност при евентуални затруднения в придвижването им по време на извършваните проверки.

 

Коментари

Новини Варна