IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:49 | 27 март 2016
Обновен: 05:35 | 2 май 2024

Масирани проверки проведе полицията във Варна

На прицел на органите на реда са нощни увеселителни заведения

По материала работи: Борис Проданов
Масирани проверки проведе полицията във Варна

На 26 и 27 март са извършени полицейски проверки в 11 нощни увеселителни заведения на територията на област Варна. В проверките, проведени в рамките на специализирана полицейска операция, се включиха и служители с контролни функции от други държавни институции.

 

В заведение в централната част на Варна са установени 4 непълнолетни лица без придружител, които са отведени до РУ МВР. Уведомени са родителите на непълнолетните лица и при явяването им в РУ МВР са съставени актове по Закона на закрила на детето. При проверките в заведенията са съставени още 2 акта по Закона за българските лични документи, изготвени са 2 предупредителни протокола по ЗМВР, както и 2 констативни протокола по Закона за частната охранителна дейност. Не са установени лица, ползващи охрана и ескортиращи автомобили при движение из града.  

 

В рамките на специализираната полицейска операция служителите на “Пътна полиция” са проверили 185 МПС. Установени са 4 водачи, които са управлявали автомобили след употреба на алкохол, като спрямо 3-ма от водачите са предприети административни мерки, тъй като установеното съдържание на алкохол под 1,2 промила. Срещу 1 водач е започнато бързо полицейско производство и е задържан в РУ МВР, тъй като при проверка е установено наличие на алкохол над 1,2 в издишания въздух. Установени са 4-ма неправопособни водачи.

 

Общо констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са 81, съставени са 22 акта и 36 фиша.

Коментари

Новини Варна