IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
20:03 | 2 април 2016
Обновен: 09:22 | 18 май 2024

Заловиха група за трафик на хора във Варна

Хванаха и сводници

По материала работи: Слав Велев
Заловиха група за трафик на хора във Варна

Служители на ГДБОП проведоха акция във Варна целта, на която е  разкриване, пресичане и пълно документиране на престъпната дейност на участници в организирана престъпна група, ангажирани с набиране, транспортиране, укриване и склоняване на лица от женски пол за сексуалната експлоатация. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на разследването е неутрализирана организирана престъпна група за извършване на сводничество и склоняване към проституция под прикритието на питейно заведение, предлагащо еротични танци и компания. Наетите танцьорки в нощния клуб в центъра на Варна са били склонявани да предоставят сексуални услуги срещу заплащане на клиенти на заведението.

Иззети са парични суми в лева и валута, бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените от сексуални услуги срещу заплащане, флаш памет и преносим компютър.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани петима - собственикът на заведението и лидер на групата П.М. /42г./ от Варна, Ж.Г. /31г./от Варна, А.Г. /33 г./ от Ямбол, К.И./42г./ от Варна и К.С. /45г./, също от Варна. На трима от тях – П.М., Ж.Г. и А.Г. им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”, повдигнати са им обвинения за престъпления по чл.321 ал.3, вр. чл. 159 а от НК.

Работата по случая продължава.

Коментари

Новини Варна