IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
12:12 | 4 април 2016
Обновен: 09:22 | 18 май 2024

С шест пожара се справиха огнеборците на Варна

И кола горя, и жилищен блок на ул. “Дубровник”

По материала работи: Борис Проданов
С шест пожара се справиха огнеборците на Варна

На 02.04.2016 г., в 02:18 ч. е съобщено за горящ автомобил „Тойота“  в жк „Иван Рилски“ във Варна. На място е  изпратен 1 противопожарен автомобила, който е погасил огъня. Унищожени са двигателния отсек, предното стъкло и предната лява гума, фар, араматурно табло и броня на колата. Предполагаема причина за възникването на пожара – техническа неизправност ( късо съединение в двигателния отсек). За установяване на причините работи РУ МВР, образувано е досъдебно производство.

 

На 03.04.2016 г., в 15:17 ч. е съобщено за пожар в жилищен вход на ул. „Дубровник“ 46. На място са изпратени 2 ППА, които са погасили. 30-годишен мъж и 23-годишна жена са вдишали дим и токсични пари, поради което са откарани в боница за преглед, след което са освободени. От пожара са унижожени около 20 м. ел. кабели и 10 кв. м. гипскартон, опушени са около 50 кв. м. стени на стълбищна клетка. Предполагаема причина късо ел. съединение в електрическата мрежа на жилищния вход, вследствие на което е изгоряла главната ел. инсталация на блока. Причините са процес на установяване, започнато е досъдебнопроизводство, материалите са докладвани на прокурор от ВРП.

 

През денонощието са гасени още 4 пожара, при които няма нанесени материални щети.

Коментари

Новини Варна