IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:59 | 7 април 2016
Обновен: 10:29 | 20 април 2024

Жена с условна присъда за цигари без бандерол

Подсъдимата не е осъждана досега, но е била санкционирана през 2011 г.

По материала работи: Деян Михайлов
Жена с условна присъда за цигари без бандерол

37-годишната С. Асенова беше осъдена на 11 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години. На 27 януари т. г. при полицейска проверка по сигнал за продажба на контрабандни цигари в къщата на Асенова в ромската махала на Варна били намерени голямо количество тютюневи изделия, необлепени с изискуемия акцизен бандерол. В дървен шкаф в стая в дома си подсъдимата държала общо 67 стека с цигари, с по 10 кутии всеки, от две различни марки. Откритите при проверката акцизни стоки без бандерол са на обща стойност над 5000 лева.  Деянието представлява „немаловажен случай“.
Подсъдимата не е осъждана досега, но е била санкционирана през 2011 г. за административно нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Тя призна вината си и обясни действията си с липсата на достатъчно финансови средства. 
Съдът определи веществените доказателства - цигарите без акцизен бандерол, да бъдат отнети в полза на държавата и предадени за унищожение. По време на изпитателния срок служител от пробационната служба по местоживеене на Асенова ще полага възпитателни грижи спрямо нея. Споразумението е окончателно. 

 

Коментари

Новини Варна