IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
16:33 | 9 април 2016
Обновен: 22:31 | 2 април 2024

Рекордьор: 24-годишен ром "удари" 19 присъди!

Предстои да му бъде наложена още една - за кражба на портмоне

По материала работи: Юлиян Атанасов
Рекордьор: 24-годишен ром "удари" 19 присъди!

Истински рекорд за наложени му присъди за различни по вид престъпни деяния "удари" 24-годишният ром от Сливен Асен Огнянов.

 

19 са изтърпените от него присъди до момента, предстои да му бъде наложена още една - за кражба на портмоне от възрастна жена, в което имало дебитни карти и лични документи.

 

Младият мъж е задържан на 30 март тази година след жалба на старица, която установила липсата на вещите си, след като младежът й помогнал да нацепи дърва за жилището, пише в. "Монитор".

 

За това престъпление законът предвижда наказание от 5 г. до 15г. "лишаване от свобода", като съдът може да постанови конфискация на ½ от имуществото на виновния.

 

Крадецът успял да похарчи дребните левчета в портфейла, но не успял да изтегли и стотинка от картите, защото не налучкал кода.

 

Според прокурора от събраните доказателства е налице обосновано предположение , че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува опасност роденият през 1992 г. Огнянов да се укрие или да извърши ново престъпление.

 

Обвиняемият има изградени трайни престъпни навици, смята още прокурорът. Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Асен Огнянов.

 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна