IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
13:39 | 10 април 2016
Обновен: 13:18 | 15 април 2024

Пиян шофьор с дрога в колата блъсна патрулка

Екшънът се разигра в Разград

По материала работи: Златина Добрева
Пиян шофьор с дрога в колата блъсна патрулка

22-годишен мъж от Разград е задържан след гонки по улиците на Разград, съобщават от ОД на МВР-Разград, цитирани от Дарик.

 

През нощта на 8 срещу 9 април Румен Минков на няколко пъти се изплъзвал на автопатрулния екип. Около 7.30 ч. на 9 април навлязъл с управляваното от него БМВ по ул. "Плевен".

 

Отново отказал да се подчини на подадения от автоконтрольорите сигнал за спиране и опитвайки се да избяга, блъснал с колата си полицейския "Опел Астра".

 

По двата автомобила са нанесени материални щети. При последвалата проверка е установено, че водачът шофира след употреба на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1,48 промила. В автомобила му е открито бяло прахообразно вещество, което при наркополевия тест реагира на метаамфетамин.

 


Освен това младия мъж бил седнал зад волана въпреки наложено наказание за предишно провинение. На 14 февруари т.г. мъжът влезе с автомобила си през витринното стъкло на бензиностанция в Разград. Тогава му бе отнета книжката заради предишно управление на автомобил пиян.

 

С прокурорско разпореждане 24-часовото му задържане е удължено на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за пет престъпления: шофиране пиян, управление без книжка, възпрепятстване на държавен орган да изпълни задълженията си, хулиганство съпроводено със съпротива срещу орган на властта и съхраняване на наркотици.

 

Коментари

Новини Варна