IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
12:17 | 12 април 2016
Обновен: 05:58 | 15 май 2024

Оставиха в ареста дилър на дрога

Ферди Али продавал наркотици от дома си

По материала работи: Златина Добрева
Оставиха в ареста дилър на дрога

Ферди Али, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за притежание и интензивно разпространение на различни по вид наркотични вещества и на амфетамини ще продължи да пребивава в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на Али за изменение на мярката за неотклонение.
 
Пресслужбата на съда припомня, че обвиняемият е в ареста от 22 януари тази година, след полицейска акция, при която от дома на Ферди (36г.) органите на реда иззели значително количество различни забранени от закона вещества, както и амфетамини, предназначени за разпространение. Още при първоначалното задържане под стража стана известно, че в продължение на година Али е продавал интензивно хероин и марихуана от дома си. Множество други показания свидетелстват затова, че домът на Ферди се превърнал в депо за разпространение на различна дрога.

 

Днес в съдебно заседание представителят на прокуратурата изтъкна, че в резултат на експлоатираните в хода на разследването СРС вече са изготвени веществените доказателствени средства, които допълнително затвърждават обоснования извод, че обвиняемият е автор на престъплението.
Варненският апелативен съд споделя за втори път основанията на първата съдебна инстанция както за авторството на престъпното деяние, така и за опасността той да извърши ново престъпление. И към настоящия момент не може да бъде разколебан извода, че Али в продължителен период от време,
в дома, където живеят децата и голямото му семейство, системно е държал различни наркотични вещества и интензивно ги разпространявал.

 

Втората съдебна инстанция не споделя изводите на защитата, че два месеца и половина в ареста са достатъчни, за да изиграят превантивната си роля спрямо обвиняемия, а и разследването било към края си. С оглед на обстоятелството, че по това досъдебно производство има многопластова престъпна дейност, заради която освен Ферди Али има привлечени и други обвиняеми лица, съдът намира, че единствената законосъобразна мярка за процесуална принуда спрямо Али и в настоящия момент е „задържане под стража”.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Али, е окончателно.

Коментари

Новини Варна